Izabrano novo rukovodstvo!

  • 14/09/2020

Danas je u Bosanskom narodnom pozorištu održana vanredna sjednica Skupštine nogometnog kluba „Čelik“ Zenica. Skupštini je prisustovalo 77 članova sa pravom glasa, koji su jednoglasno podržali neopozivu ostavku Upravnog odbora koji je bio izabran na prošloj sjednici Skupštine.

Na današnjoj, drugoj vanrednoj sjednici Skupštine NK „Čelik“ Zenica odlučivalo se o novom Upravnom odboru, te izboru za dopunjavanje Nadzornog odbora NK „Čelik“ Zenica.

Tako je Čelik, jednoglasnom odlukom dobio novog Predsjednika Kluba, a to je Denis Mušović, dok su članovi upravnog odbora: Emir Čerim, Haris Šarić i Elvis Baždar. Novoizabrani upravni odbor je članovima Kluba prezentovao dosadašnje aktivnosti koje su uglavnom bile vezane za rješavanje starih duogvanja i potraživanja radne zajednice, trenera i igrača, a predstavljen je plan i program rada Upravnog odbora NK „Čelik“ Zenica.

Glavni ciljevi novog Upravnog odbora su deblokada računa, dovršiti pregovore sa igračima, potpisati reprograme sa Poreznom upravom i Upravom za indirektno oporezivanje, nastaviti razgovore sa licima koji su blokirali račun Čelika, te iznaći modalitet vraćanja dugova kroz isplate na rate ili putem sponzorstva. Upravni odbor će raditi na novoj internoj organizaciji kluba, jačanju marketinga, unapređenju omladinskog pogona kao i zaštiti klupske imovine i simbola kluba. Cilj je ponovo stvoriti reputaciju modernog i ozbiljnog kluba koji brine o svojim članovima, navijačima, legendama i poslovnim partnerima. Upravni odbor neće Klub dovoditi u situaciju da zbog nerealnih sportskih ambicija stvara nova dugovanja i dodatno otežava situcije, te zbog toga sportski rezultati neće biti prioritet.

Nadzorni odbor NK „Čelik“ dobio je nove članove, a to su: Kemal Islambegović, Amar Vejzagić, Emir Talam, Adnan Ibreljić i Mirza Mulić.

Svi članovi Upravnog i Nadzornog odbora će na volonterskoj obavljati sve poslove.

 

Ne damo Čelik, jer nas se tiče !